Hvad er TreatFOOD?

TreatFOOD er et forskningsprojekt, som har til formal at forbedre kvaliteten af og adgangen til kosttilskud til behandling af moderat underernærede børn.
Gennem forsøget afprøver forskerne 12 forskellige kosttilskud til børn for at finde den helt rigtige opskrift med de rette ingredienser. Forsøget er et blindforsøg; det vil sige, at forskerne ikke ved, hvilke børn der får hvilke produkter, får man har målt og bedømt børnenes udvikling. TreatFOOD forskningsprojektet foregår i det vestafrikanske land Burkina Faso. Projektet er et forskningssamarbejde mellem Læger uden Grænser i Danmark og Københavns Universitet.
TreatFOOD-forsøget er designet af professor Henrik Friis, professor Kim F. Michaelsen og dr.med. Vibeke Brix Christensen.
Tak til ALIMA som har stået for udførelsen af forsøget i Burkina Faso. Tak til ph.d. studerende Ann-Sophie Iuel-Brockdorff, Christian Fabiansen, Bernadette Cichon og Charles Yameogo som har stået for gennemførelsen af TreatFOOD i Burkina Faso samt supervision af lokalt ansatte.

Her kan du se mere om TreatFOOD