Dokumentarfilmen Moder Jord

Moder Jord kan ikke brødføde alle sine børn. Dokumentarfilmen fortæller historien om den danske børnelæge Vibeke Brix Christensen. Til daglig arbejder hun med leversyge børn på Rigshospitalet i København, men nu rejser hun til Afrika for at gennemføre et kæmpe forskningsprojekt om børneernæring.
Formålet med projektet er at finde en opskrift, så man fremover nemt og billigt kan give de helt rigtige kosttilskud til de 36 millioner børn i verden, som er moderat underernærede.
Langt over 1000 underernærede børn indgår i forsøget, hvor forskerne nu jagter den opskrift og de ingredienser, som giver det aller bedste resultat for børnene.
Dokumentarfilmen følger Vibeke fra Rigshospitalet og til forsøget i det vestafrikanske land Burkina Faso. Filmen følger på nært hold, hvordan forskerne planlægger og udfører et stort forsøg i Afrika, og hvordan det er at udføre videnskabelig feltforskning under meget vanskelige forhold.
Moder Jord fortæller historien om, hvordan forskning kan være passion, lidenskab og brændende nødvendighed for at redde liv, og giver dermed eleverne et helt nyt syn på, hvad videnskab også er.